28 juni 2019

Kai

Leuk artikel in de PZC over de droom van radio-dj Kai Merckx bij Qmusic. Quote van Kai op pagina 180.

26 oktober 2018

Floortje en Ludwig gefeliciteerd

Het griezelprentenboek "Fabeldieren' van Floorje Zwichtman en Ludwig Volbeda wint het Gouden Penseel 2018 voor de illustraties.

Voor Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen beschreef Floortje vol geur en kleur een stukje over haar jeugd in Terneuzen; wij hebben tekst en beeld samengevoegd over een breedte van bijna zestig centimeter. 

 

15 augustus 2018

Top 5

In juli 2018 staat het boek Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen in de Top 5 bij boekhandel Van de Sande. Het is ook een van de 70 ingezonden boeken voor de Zeeuwse Boekenprijs. De jury van de ZBP stelt een longlist van tien titels samen, die zaterdag 8 september bekend wordt gemaakt door jurysecretaris Anya Marinissen.

'Met 74 inzendingen in 2017 is de Zeeuwse Boekenprijs, na de ECI- en de Libris Literatuurprijs, een grote Nederlandse boekenprijs te noemen die schrijvend Zeeland ook buiten de provincie steeds meer en beter onder de aandacht brengt. De jury van 2018 bestaat uit voorzitter Han Polman (CvdK), secretaris Anya Marinissen (vakreferent literatuur ZB), Perry Moree (directeur ZB), Carolijn Visser (auteur en winnaar 2017), Jan van Damme (redacteur PZC) en Tiny Polderman (kenner van en schrijver over de Zeeuwse (cultuur-)geschiedenis).'(zeelandboeken.pzc.nl)

01 maart 2018

Verhuld perspectief

Tijdens het fotograferen bepaalt Huib het beeld, door de keuze van zijn onderwerp, zijn lenzen, zijn gekozen standpunt. Bij het samenstellen van het boek heb ik me visueel laten leiden door (caleidoscopische) kleuren en vlakken, maar de intentie, naast het inkleuren van het Zeeuws-Vlaamse landschap, was, in een poging door te dringen tot het verborgenen, het onthullen van de reflectie van de omringende natuur: een punt aan de horizon; een ondergaande, verdwijnende zon; de vele wolkenpatronen; het voorbij varen van een schip; beleven van de stilte; een vlucht volgels; uitwaaien op het strand.
Al bladerend afstand nemen van en één zijn met, een moment van herkenning ervaren van het 'zijn' in al zijn verscheidenheid. Bezinning en contemplatie, uitvergroot terug te lezen in de quotes van drie schrijvers:
'Geluksmoment' (Hans Schoots)
'De uitgestrektheid' (Herman Koch)
'Avond' (Frank van Pamelen)

28 februari 2018

Frank van Pamelen en De Vliegende Hollander

Een paar jaar geleden hebben we schrijver, dichter Frank van Pamelen ontmoet in Terneuzen. We raakten aan de praat over schrijvers en boeken. Zaterdag is zijn boek over 'De Vliegende Hollander' gepresenteerd en, waar kan het ook anders, in Museumeetcafé de Vliegende Hollander.

Tijdens het maken van het fotoboek was hij een van de eerste mensen die we vroegen een quote over Terneuzen te schrijven. Hij koos voor een foto van de kolk en schreef een verfijnd, innerlijk reflecterend gedicht 'Avond'. Te lezen en te zien, spiegelend op pagina 99.

 

29 januari 2018

ZeelandGeboekt 2

Vandaag 29 januari besteedt PZC-verslaggever Jan van Damme opnieuw aandacht aan Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen, nu op zijn weblog ZeelandGeboekt.

Hij hoopt onder andere lezers enthousiast te maken voor Zeeuwse boeken, die elk op een eigen manier bijdragen aan het je thuisvoelen in Zeeland.

Van A to Z een indrukwekkend archief om stil van te worden. Kijken en lezen dus.

26 januari 2018

Op zoek naar een passend cadeau?

Als aandenken aan Zeeuws-Vlaanderen na een bezoek, als promotieboek, visitekaartje, als relatie- of welkomstgeschenk. Blader door het boek Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen en ervaar het kleurenpalet zelf.

16 november 2017

ZeelandGeboekt

In de PZC en BN De Stem heeft Jan van Damme van Zeeland Geboekt aandacht besteed aan het boek. Dé blog voor alle Zeeuwse boeken. Kijk op zeelandboeken.pzc.nl voor ongelooflijk veel informatie.

Behalve bij Boekhandel Van Remortel Hulst, De Drukkerij Middelburg, Bruna Terneuzen ook te koop bij Van de Sande in Terneuzen. Of bezoek tot 24 december de nieuwe wintertentoonstelling bij Galerie-Atelier-Kunstcafé Lokaal 54 in Terneuzen, daar ligt het boek ter inzage. Kijk op annemannaerts.nl                             

Extra: Vaste kunstenaar Roeland van der Kley.

Blij met een boek.

Informatie via info@inputoutput.nl

 

07 november 2017

Het boek gepresenteerd in ScheldeXpress

ScheldeXpress heeft afgelopen weken aandacht besteed aan het foto- citatenboek. info@inputoutput.nl

Te koop bij:

Boekhandel Van Remortel in Hulst

Bruna, Alvarezlaan Terneuzen

De Drukkerij in Middelburg

31 oktober 2017

Zeg het voort

Als je een boek uitgeeft zonder sponsering, crowdfunding en/of (overheids)subsidie moet je als 'uitgever in de dop' zelf aan de bak. Bij het maken van het boek kozen we er voor, wat fotografie en de samenstelling betrof, dicht bij onszelf te blijven.

Promotie maken voor je boek bleek een heel ander verhaal. Gebruik maken van social media, informeren bij boekhandels, streekbladen, fotomusea, vakbladen. Sommige wegen die je wel kent van horen zeggen, maar nog niet of nauwelijks hebt bewandeld; de nauwkeurigheid van je vooronderstelde uitgevers-GPS laat hier en daar te wensen over. Wordt vervolgd.

Echter na Hulst is het boek nu ook te koop bij Bruna in Terneuzen en in Middelburg bij De Drukkerij. Mond op mond reklame is altijd goed, dus ieder zegge het voort.